Reserveer je tickets snel en eenvoudig online via onze webshop! Meer info

Veelgestelde vragen over WaiWai

Wil je graag (beter) leren zwemmen? De WaiWai-zwemacademie is er voor jou! Heb je nog wat praktische vragen? Dan vind je hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Algemeen
Hoelang duurt een lessenreeks?

Elke lessenreeks heeft 10 lessen verspreid over 10 weken. Tijdens de schoolvakanties gaan er geen reguliere zwemlessen door. Ook zijn er rustmomenten voorzien voor onze lesgevers. Bekijk het schema via onze website of in de bevestigingsmail die je krijgt na inschrijving.

Hoeveel kost een 10-lessenreeks?

De prijs bedraagt 159 euro voor 10 lessen.

Hoeveel 10-lessenreeksen zijn er per jaar?

Elk schooljaar organiseren wij 3 lessenreeksen van elk 10 lessen. De eerste loopt van september tot december, de tweede van januari tot april en de derde van april tot juni.

Waar staan het uurrooster en de kalender?

Het uurrooster en de kalender kan terugvinden op deze pagina.

Wat als ik of mijn kind een les moet missen?

Enkel in geval van ziekte kan een les ingehaald worden. Lessen die gemist worden voor een andere reden (bijvoorbeeld vakantie of verjaardagen) zijn verloren. In alle andere bijzondere gevallen zal ons management hierover beslissen.

Bij voorkeur wordt de les ingehaald door mee te doen met een andere groep van hetzelfde niveau. Lukt dit niet, kan de gemiste les ook terugbetaald worden op de geldbeugel van uw LAGO-account. De geldbeugel is onbeperkt geldig en kan worden gebruikt in al onze LAGO-zwemparadijzen voor tickets, kampjes, zwemlessen en meer.

Als jouw kind ziek is voor langer dan 2 lesweken, kan je het doktersattest doorsturen naar waiwai.grimbergen@lago.be . Wij bekijken op welk moment je de gemiste lessen kan inhalen. Let op: Het ziekteattest moet binnen 1 week na ziekmelding bij ons binnen zijn.

Mijn kindje mag van groep veranderen, wat nu?

Onze lesgever heeft je een briefje gegeven ("Verschuif formulier WaiWai") om het niveau van jou of jouw kind aan te passen. Dit formulier lever je na de les direct in bij ons onthaal zodat we de verplaatsing meteen met jou kunnen bekijken.

Kan ik ergens naar de les kijken?

Ja, dit kan op de overloop van ons zwembad. We vragen je om de aandacht van het kind niet af te leiden zodat het kind gefocust blijft op de les. Kijken naar de les in het zwembad zelf, is niet toegestaan.

Inschrijven
Wanneer beginnen de inschrijvingen voor de volgende lessenreeks?

De inschrijvingen starten wanneer alle lessen van de huidige lessenreeks zijn afgelopen. Kinderen die op dat moment les volgen, krijgen na de 10de les een diploma waarop aangeduid staat in welke groep ze de volgende lessenreeks mogen deelnemen. Pas wanneer alle lessen afgelopen zijn en iedereen zijn diploma ontvangen heeft, gaan de inschrijvingen open op de webshop.

Ik wil mijn kind voor de eerste keer inschrijven, maar ik weet niet welk niveau ik moet kiezen.

Via deze link kan je een test doen om het juiste niveau te helpen achterhalen.
De eerst paar lessen worden alle kinderen geëvalueerd door onze lesgevers en kunnen ze nog van groepje veranderen indien ze niet juist zitten.

Hoe kan ik mijzelf of mijn kind inschrijven voor een 10-lessenreeks?

Inschrijven voor zwemlessen kan enkel via onze webshop.
Wil je meer informatie over hoe je moet boeken? Via deze link kan je een stappenplan terugvinden dat jou helpt bij het boeken van jouw zwemles.

Krijg ik voorrang bij het inschrijven als mijn kind al les volgt bij WaiWai?

Ja, kinderen die al les volgen bij ons krijgen 3 dagen voorrang om opnieuw in te schrijven voor een nieuwe lessenreeks. Na de drie eerste dagen gaan de inschrijvingen open voor iedereen.

Wat kan ik doen als de enige lessen die ik kan volzet zijn?

Je mag hiervoor een mailtje sturen naar waiwai.grimbergen@lago.be . Zo kunnen we jou contacteren als er iemand annuleert of als we extra lessen toevoegen.

Ik wil mijn kind uitschrijven, wat moet ik doen?

Je mag hiervoor een mailtje sturen naar waiwai.grimbergen@lago.be .
Indien de lessenreeks nog niet gestart is, zijn we genoodzaakt 40 euro administratieve en verwerkingskosten aan te rekenen.
Indien de lessen reeds gestart zijn, wordt er geen terugbetaling voorzien. Bij afgifte van een ziektebrief, kan hier een uitzondering op gemaakt worden.

Indien het advies van de lesgever komt om door te stromen, worden de resterende lessen terugbetaald.

Elke vorm van eventuele terugbetaling wordt op de LAGO-geldbeugel geplaatst.

Babyzwemmen
Vanaf welke leeftijd mag mijn baby deelnemen?

Heerlijk! Een momentje samen met je baby in het warme water! Bij WaiWai ontdekt je baby al vanaf 9 maanden samen met jou de wondere onderwaterwereld in de warme lagune.

Mag ik samen met mijn partner afwisselen?

De toegang van de lessen is samen met één (groot)ouder. Er mag zeker afgewisseld worden, maar er mag telkens één volwassene deelnemen aan de lessen samen met het kind.

Zwemlessen kinderen
Mag ik mijn kindje helpen met omkleden?

Ja, je mag jouw kindje helpen met omkleden. De lesgever komt de kinderen halen in de kleedkamer er brengt hen na afloop van de les ook weer terug naar de kleedkamers. Zorg dat je tijdig terug bent in de kleedkamer. Hier volgt ook een korte feedback van de lesgever.
De groepjes waarbij ouders mee mogen zwemmen, verzamelen zich in het zwembad. Dit zijn: kikkervisjes, kwalletjes, zeesterretjes, goudvisjes en eendjes.

Welke extra voordelen zijn er voor WaiWai-zwemmers?
  • Je kind volgt les in een veilige en leuke zwemomgeving met ervaren lesgevers.
  • Je kind heeft gedurende de looptijd van de lessenreeks gratis toegang tot het zwemparadijs van LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. Niet geldig in vakantieperiodes.
Hoeveel deelnemers zijn er in een lessengroep?

De lessenreeks gaat door vanaf 3 inschrijvingen.
Naar gelang de moeilijkheidsgraad van de lessen zijn er tussen de 6 en 8 deelnemers per kleerkracht voorzien.

Hoe lang duurt een les?

De lesduur varieert naar gelang het type les.

  • 30 min : zeesterretjes t.e.m. waterschildpad
  • 45 min: vanaf dolfijn
Welke leerlijn volgt WaiWai?

De groepsindeling volgt de leerlijn van Netwerk Lokaal Sportbeleid (voorheen ISB), meer info kan je vinden op fredbrevet.be . De leerlijn is gekend over heel Vlaanderen en wordt ook toegepast in het onderwijs. Bij WaiWai gaan we een stap verder. Er worden aanvullende doelstellingen toegevoegd aan de voorgestelde leerlijn waardoor je kind over een bredere basis zal beschikken en sneller de doelstellingen van de hogere groepen zal behalen.

Zwemlessen volwassenen
Hoe lang duurt een les?

Alle lessen voor volwassenen duren 45 minuten. Wil je daarna zelfstandig nog wat verder oefenen? Dan kan je langer gebruik maken van het zwembad.

Met hoeveel volg ik les?

Voor start to swim is er een maximum van 10 deelnemers per les.
Voor start to crawl zijn er maximaal 8 deelnemers per groep.
Voor conditiezwemmen zijn er 7 plaatsen per les.

Zijn er zwemlessen voor volwassenen?

Ja, wij bieden 3 niveaus aan voor volwassenen.
Start to swim. Dit is voor personen die nog niet kunnen zwemmen.
Start to crawl. Dit is voor zwemmers die al kunnen zwemmen en graag crawl willen leren of hun techniek verbeteren.
Conditiezwemmen. Kan jij al behoorlijk zwemmen en wil je graag aan jouw uithouding werken? Dan is deze lessenreeks voor jou.

Waar vinden de lessen plaats?

Start to swim gaat door in het instructiebad.
Start to crawl gaat door in ons sportbad, maar voor techniek kan er soms ook in het instructiebad geoefend worden.
Conditiezwemmen gaat door in het sportbad.

Kampjes en Snelcursussen
Worden er ook zwemlessen georganiseerd tijdens de vakanties?

Jazeker! We hebben snelcursussen van 5 dagen tijdens de vakanties. Meer info kan je op deze pagina terugvinden.
Daarnaast hebben we ook nog vakantiekampjes. Meer info kan je op deze pagina terugvinden.