Reserveer je tickets snel en eenvoudig online via onze webshop! Meer info

Veilig zwemmen

Een veilige en zorgeloze sprong in het water begint met duidelijke afspraken.

Het intern reglement is opgesteld om de veiligheid, orde, rust en hygiëne in het zwembad te waarborgen en iedereen van een veilige en leuke zwembeurt te laten genieten. Elke bezoeker aanvaardt automatisch de huisregels bij een duik in het zwemparadijs.  

Een veilige en zorgeloze sprong in het water begint met duidelijke afspraken.

Redders en AngelEye drenkelingendetectiesysteem waken over jouw veiligheid.

Geschoolde redders worden efficiënt ingezet en krijgen elk een zone toegekend. Je kan op hun waakzaamheid rekenen en kan hen ook aanspreken.

Onze redders krijgen extra ondersteuning van het hoogtechnologische AngelEye drenkelingendetectiesysteem. Wanneer een persoon of voorwerp te lang stil ligt in het water worden de redders gealarmeerd. Een extra veiligheidstool die jouw zwemervaring nog veiliger maakt.

Hoe werkt het AngelEye drenkelingendetectiesysteem?


Redders en AngelEye drenkelingendetectiesysteem waken over jouw veiligheid.

Samen zwemmen is leuker én veiliger!

Zwemmen, voornamelijk met kinderen, is niet altijd zonder risico. We verwachten dan ook een meezwemmende verantwoordelijke volwassene (18+) (ouders, grootouders, begeleiders, … ).

  • Zwem altijd samen met je kinderen. Dit is niet alleen veiliger, maar ook leuker.
  • Kinderen jonger dan 10 jaar moeten altijd vergezeld zijn van een meezwemmende volwassene (18+).
  • Hou kinderen en personen die niet zelfstandig kunnen zwemmen altijd in het oog, ook buiten het zwembad. Vergezel ze naar kleedkamers, douches, toiletten, … Laat ze nooit alleen. 
  • Een ongelukje is snel gebeurd en in sommige situaties kan jouw waakzaamheid het verschil maken. Onze redders zijn helden, maar superhelden bestaan niet. Op sommige momenten kan het heel druk zijn in het subtropisch zwembad. Daarom vragen we ook aan jou om extra aandacht te besteden aan de veiligheid van de andere en vooral jonge zwemmers. Zie je een zwemmer in nood? Alarmeer dan zeker onze redders.
Samen zwemmen is leuker én veiliger!

Veilig zwemmen met je baby

Onze zwembaden zijn uitgerust met een hypermodern waterzuiveringssysteem. Dankzij deze unieke filtertechniek bevat het water een minimum aan chloor en is er minder risico op irritaties. Baby's vanaf 6 maanden kunnen dus zorgeloos genieten van de eerste waterpret. Stel je bezoek niet uit en ga samen op ontdekking in een zalig waterparadijs vol speelse ervaringen.

Zwembandjes niet mee?

Vraag ze dan aan de redders in het subtropisch zwembad of koop er aan onze kassa. Heb je ook de zwempampers thuis laten liggen? Geen nood. Ook hieraan hebben we gedacht, net zoals de luiertafel en de praktische familiekleedkamers. Zo hoef je als mama aan niets te denken en kan je zorgeloos genieten van die eerste heerlijke zwembeurt met je baby.

Veilige zwembaden en attracties: check!

Alle zwembaden en attracties (glijbanen, waterspeeltuigen, …) voldoen aan de strenge normen, voorgeschreven door de Belgische wet en worden gecontroleerd door het keuringsorganisme TUV.

Bij onweer worden uit veiligheidsoverwegingen bepaalde zones gesloten. Deze maatregelen geven in geen geval recht op compensatie.

De attracties worden steeds voorzien van toffe instructieborden met waarschuwingen en richtlijnen (minimumleeftijd, -lengte en/of -gewicht, …). Volg de instructies op en informeer jouw kind over de iconen en het belang ervan.

Veilige zwembaden en attracties: check!