Reserveer je tickets snel en eenvoudig online via onze webshop! Meer info

Let's move for a better world met LAGO CLUB

14 maart 2023

Van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 31 maart halen de leden van de LAGO CLUB centra in Gent, Zwevegem-Kortrijk, Sint-Truiden en Grimbergen het onderste uit de kan om zoveel mogelijk MOVEs te verzamelen. Onder de naam “Let’s move for a better world” pakt Technogym uit met een bewustwordingscampagne om lichamelijke inactiviteit en alle daaruit voortvloeiende gezondheidsziekten te bestrijden. Al 700 leden meldden zich aan via de LAGO CLUB app en zetten zo hun beste beentje voor om mee te werken aan een gezondere wereld. Teamwork makes the dream work. Let’s go! 

De grootste sociale bewegingscampagne tegen obesitas en een zittende levensstijl. Dat is “Let’s move for a better world”. Technogym, de fabrikant die de LAGO CLUB centra van fitnessapparatuur voorziet, wil een gezondere wereld creëren. Wie kan daar nu ‘nee’ tegen zeggen?! Om dit te realiseren, creëerde Technogym de MOVE, een nieuwe manier om beweging te meten. De 5 centra zetten hun schouders mee onder dit initiatief om de leden te informeren, inspireren en hen te motiveren om een actievere levensstijl te omarmen. De LAGO CLUB community is alvast enthousiast en klaar om er in te vliegen!

Actieve levensstijl? Yes, please!

De aanleiding van de campagne? Wel… In 2030 zullen wereldwijd 1 miljard mensen zwaarlijvig zijn. Ai ai! Een zittende levensstijl werkt dat natuurlijk sneller en sneller in de hand. Er wordt voorspeld dat 1 op 5 vrouwen en 1 op 7 mannen tegen 2030 zal leven met obesitas. Meer bewegen, minder stilzitten. Dat is dus de boodschap! Beweeg je niet, dan verhoogt het risico op het ontwikkelen van ziekten die verband houden met een inactieve levensstijl (denk aan hartaandoeningen). De impact is dus groot! Wij willen die inactiviteit tegengaan en dragen ons steentje bij door MOVEs te verzamelen.

Meer bewegen voor het goede doel

#letsmoveforabetterworld is meer dan een individuele challenge. Je zorgt er niet enkel voor dat je zelf meer beweegt, je wilt ook anderen aanzetten om meer te bewegen. De zotste dingen behaal je niet alleen, maar als team. Om die reden doneren we onze MOVEs aan een goed doel. De clubs die in totaal 3 000 000 MOVEs behalen, kunnen fitnessmateriaal van Technogym schenken aan een instelling naar keuze om zwaarlijvigheid en een zittende levensstijl te helpen bestrijden. LAGO CLUB Sint-Truiden koos alvast voor Wiric vzw, LAGO CLUB Zwevegem doet zijn best voor BOAS vzw. Samen sporten is niet enkel plezant en goed voor de gezondheid, je helpt er dankzij de campagne ook anderen mee. Een win-win voor iedereen. Van een uitdaging gesproken, one team!