Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

LAGO brengt de drijfervaring van de Dode Zee tot in Sint-Truiden

Wellness

Een vakantie aan de Dode Zee, dat klinkt voor velen als een geweldige, maar jammer genoeg verre droom. Maar niet getreurd! LAGO zorgt ervoor dat jij niet ver hoeft te reizen om die zalige drijfervaring zelf mee te maken. Dankzij het splinternieuwe zoutbad, het allereerste in Limburg, kan jij bij LAGO Sint-Truiden Bloesembad even gewichtloos komen drijven als in de Dode Zee!


Hoe zout is zo’n zoutbad?

De hoge concentratie minerale zouten is wat een zoutbad zo uniek maakt. Hierdoor kan je heerlijk gewichtloos drijven op het water. Voor het zoutbad in de wellnesszone van LAGO Sint-Truiden Bloesembad werd er gekozen voor 25% zoutgehalte, wat ideaal is voor een ontspannende drijfervaring. En bij een heerlijke temperatuur van 34°C, kan je er bovendien helemaal in tot rust komen.


Hoe blijf je drijven in een zoutbad?

Hoe zorg je ervoor dat je blijft drijven? We leggen het graag voor je uit.

  • Kies een plekje uit in het zoutbad en laat je armen rusten op de steunen (zo drijf je niet tegen elkaar).
  • Leun achterover en ontspan je.
  • Blijf 10 tot 20 minuten drijven. 
  • Helemaal zen? Dan kan je het zoutbad verlaten.
  • Tip! Maak je ontspanning compleet met een aanvullend bezoek aan de sauna, hammam of warme lagune.


Wat zijn de voordelen van een zoutbad?

Eerst en vooral is een zoutbad heerlijk ontspannen en de ideale manier om tot rust te komen. Meer rust betekent minder stress. En dat is goed voor je lichaam en geest. Daarnaast vermindert een zoutbad de stramheid van je gewrichten, stimuleert het een goede nachtrust en bevordert het de bloedsomloop. Je huid krijgt dus een natuurlijke detox. Bye bye sinaasappelhuid, welkom perzikvelletje!


Gun jezelf een beetje me-time

Terwijl je kroost van onze waterglijbanen roetsjt, kan jij komen ontspannen in ons zoutbad. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Niets zo heerlijk om helemaal zen huiswaarts te keren. Wil je het zoutbad zelf uitproberen? Reserveer nu je ticket naar LAGO Sint-Truiden voor een heerlijk moment weg. 


Plan je bezoek



Andere artikels

Ontdek 'MOVEs' bij LAGO CLUB: de sleutel tot een actieve levensstijl

Meten is weten, ook wanneer je graag een actievere levensstijl wil creëren. Gelukkig hoef je geen hogere wiskunde te kunnen om resultaten te boeken. Bij LAGO CLUB helpen we je graag op weg door te werken met ‘MOVEs’, een eenvoudige meeteenheid van Technogym die je helpt bij het behalen van je doel. Ben je benieuwd naar wat MOVEs voor jou kunnen betekenen? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Hoe haal ik een realistisch beweegdoel?

10 000 stappen per dag, elke dag 30 minuten bewegen, elke ochtend starten met yoga, … Het zijn allemaal mooie voornemens. Maar zijn ze ook haalbaar? In deze blog gaan we samen op zoek naar het stellen van realistische beweegdoelen op jouw maat.

Lees meer