Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Blijf fit tijdens de zomer: 8 handige tips & tricks

Fitness

Je hebt helemaal je draai gevonden in je gezonde levensstijl. Geweldig! Nu staan de zomermaanden voor de deur. Het warme weer, die lekkere ijsjes, de geplande vakanties, … Dat houdt de LAGO CLUB leden niet tegen! Met deze handige tips & tricks sport je al fluitend de zomer door. 

Sporten bij LAGO CLUB is koel! 

Tijdens de zomermaanden kan het wel eens subtropisch warm worden. In een warme omgeving stijgt je lichaamstemperatuur sneller, gaat je hartfrequentie de lucht in en kun je al eens meer transpireren dan anders (Agentschap Zorg en Gezondheid et al., z.d.). Niet echt iets waar je als sporter op zit te wachten. Wij geven je graag enkele tips om het hoofd koel te houden. 

Zoek een koele sportomgeving.

Ja, zo simpel kan het zijn. Ga ’s morgensvroeg of ’s avonds laat buiten sporten. Zoek je liever de koelte binnenshuis? Ga dan fitnessen in jouw favoriete LAGO CLUB. Wij hebben verschillende ruimtes met airco. Of neem een verfrissende duik in onze zwembaden. 

Draag de juiste sportoutfit.

Kies geen donkere kledij die de zon aantrekt. Opteer voor lichte kleuren die je koel houden. Zorg er ook voor dat je kledij niet aan je lichaam plakt. Draag losse sportkleren waar een briesje door kan waaien. Je zal ons later dankbaar zijn. 

Pas je training aan.

Kom je normaal 60 minuten sporten? Misschien houd je het beter bij een efficiënte training op het BIOCIRCUIT van slechts 22 of 35 minuten. Of vraag onze coaches om jouw trainingsschema aan te passen. Het kan heus geen kwaad om het wat rustiger aan te doen. 

Drink voldoende.

Door het vele transpireren, is de kans op dehydratatie groter tijdens warme dagen. Drink tijdens het sporten voldoende water en sportdrank met extra mineralen en zout. Klaar met sporten? Breng een bezoekje aan onze LAGO Bistro om samen met je sportbuddy te klinken op een geslaagde workout. Zo blijf je gehydrateerd en het is nog gezellig ook. 

Vergeet je cooling down niet.

Zorg dat je lichaam volledig terug tot rust komt, voordat je de warme buitentemperaturen weer trotseert. Zo warmt je lichaam minder snel op. 

Laat die BBQ’s maar komen! 

De zomer staat gekend voor zijn knotsgekke festivals, rijkelijke BBQ’s en tal van andere activiteiten. Leuk toch? Ga tijdens deze zomer voor the best of both worlds. Met deze tips geniet je van een zorgeloze zomer in een fit lichaam. 

Fixeer je niet te veel op dat eten.

Je gaat jezelf toch niet kwellen door op alles neen te zeggen? Je verbrandt lekker veel calorieën tijdens het sporten. Je mag er heus wel een aantal opnemen in de vorm van een lekkere dame blanche. Wist je dat jouw lichaam bij warm weer sowieso meer calorieën verbrandt? Je ziet, redenen genoeg om te genieten van al dat lekkers. 

Plan je workouts in je agenda.

Het lukt om al jouw sociale activiteiten in te plannen. Waarom zou dat niet lukken voor het sporten? Maak van jouw fysieke gezondheid een prioriteit. Je weet dat je er nadien zoveel plezier uit haalt. 

Sport lekker verder op vakantie.

Zwem wat baantjes, maak een wandeling of verken de omgeving met de fiets. Wist je dat je ook onze LAGO CLUB app kan gebruiken op vakantie?  Ga naar onze app en klik op “Groepslessen op aanvraag”. Kies je favoriete groepsles, leg je op jouw strandhanddoek en gaan! 

Je kan meer dan je denkt. Wij geloven in jou! En vergeet niet, bij LAGO CLUB we don’t sweat, we sparkle!

Kriebelt het om ook te sporten tijdens de zomer? Kom het ruime sportaanbod van LAGO CLUB bij jou in de buurt ontdekken. Vraag nu je gratis kennismakingspas aan en blijf fit tijdens de zomer! 

Mijn gratis kennismakingspas 


Delda Sport. (2023, 29 maart). Sporten met heet weer: doe het veilig met deze 5 tips. Delda Sport. https://deldasport.nl/sporten-met-heet-weer/ 
Agentschap Zorg en Gezondheid, Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Logo’s, Sport Vlaanderen, & Gezond Sporten Vlaanderen. (z.d.). Gezondheidseffecten van warme dagen bij sporters. In Gezondheidseffecten van warme dagen bij sporters. https://www.warmedagen.be/sites/default/files/2022-01/Gezondheidseffecten%20van%20Warme%20Dagen%20bij%20sporters.pdf 

Andere artikels

Ontdek 'MOVEs' bij LAGO CLUB: de sleutel tot een actieve levensstijl

Meten is weten, ook wanneer je graag een actievere levensstijl wil creëren. Gelukkig hoef je geen hogere wiskunde te kunnen om resultaten te boeken. Bij LAGO CLUB helpen we je graag op weg door te werken met ‘MOVEs’, een eenvoudige meeteenheid van Technogym die je helpt bij het behalen van je doel. Ben je benieuwd naar wat MOVEs voor jou kunnen betekenen? Lees dan zeker verder!

Lees meer

Hoe haal ik een realistisch beweegdoel?

10 000 stappen per dag, elke dag 30 minuten bewegen, elke ochtend starten met yoga, … Het zijn allemaal mooie voornemens. Maar zijn ze ook haalbaar? In deze blog gaan we samen op zoek naar het stellen van realistische beweegdoelen op jouw maat.

Lees meer