Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Hoe haal ik een realistisch beweegdoel?

Fitness

10 000 stappen per dag, elke dag 30 minuten bewegen, elke ochtend starten met yoga, … Het zijn allemaal mooie voornemens. Maar zijn ze ook haalbaar? In deze blog gaan we samen op zoek naar het stellen van realistische beweegdoelen op jouw maat. 

Waarom zou je doelen stellen? 

Het stellen van realistische doelen vergroot je inzet, geeft je zelfvertrouwen een boost en motiveert om vol te houden. Soms kan je echter het gevoel hebben dat een doel onbereikbaar lijkt. Bijvoorbeeld het lopen van een marathon. Daarom is het belangrijk om je doel op te splitsen in subdoelen. Deze doelen zijn als tussensprinten naar de finish en geven een gevoel van controle. 

Welke soorten doelen bestaan er?

Er bestaan 3 soorten doelen: resultaatdoelen, prestatiedoelen en procesdoelen. Bij resultaatdoelen leg je de focus op jouw resultaat en vergelijk je het met het resultaat van anderen. Bijvoorbeeld in de top 3 eindigen van een wedstrijd. Prestatiedoelen gaan over het bereiken van een doel onafhankelijk van anderen. Bijvoorbeeld 10km lopen in minder dan 50 minuten. Bij procesdoelen leg je de focus op de actie en jouw taak. Bijvoorbeeld 2x in de week sporten. Het meest eenvoudige en realistische is om te starten met procesdoelen. Gewoon komen opdagen en bewegen is in dit geval al voldoende. Om jou op weg te helpen hebben we de 60 days challenge ontworpen dat volledig opgesteld is als een procesdoel. 

Kies een haalbaar doel 

De 60 days challenge is een uitdaging die iedereen probleemloos kan aangaan. Gedurende 60 dagen maak je er de gewoonte van om minimum 2x per week te sporten. Maak een afspraak met jouw coach en kies samen wat het grotere doel is. Wil je in die 60 dagen vooral buikspieren trainen? Of wil je liever iets aan jouw uithouding doen? Bespreek het met de coach en stel samen subdoelen. Probeer dit niet alleen. De coach zal je behoeden voor een overmoedige start en zal je tijdens het proces blijven motiveren zodat jij de 60 dagen vlotjes halen. Denk eraan om jezelf niet te veel druk op te leggen. Haalbare doelen vergroten namelijk je slaagkansen op lange termijn. 

Plan je sportmomenten in 

Uitstel is in sporten vaak afstel. Geef jezelf geen kans om het excuus “Ik had geen tijd.” uit te spelen. Plan samen met je coach je sportsessies in jouw agenda. Dit kan in de app opgeslagen worden of in jouw persoonlijke agenda. Spreek samen af wat je gaat doen, wanneer je exact gaat sporten en met wie. Probeer af te spreken om samen met een buddy te sporten. Samen is leuker dan alleen en je voelt je meer verplicht om te komen. Heb je geen sportbuddy? Spreek dan af dat je komt sporten wanneer jouw coach aan het werk is. Dit zal je de nodige motivatie geven. 

Volg je evoluties in de app 

Hoewel de 60 days challenge vooral een procesdoel is, is het ook fijn naar je prestaties te kijken. Misschien werk je gedurende die 60 dagen wel naar een groter prestatiedoel toe. In de LAGO CLUB app kan je eenvoudig jouw bewegingstijd en resultaten opvolgen. Is het veranderen van jouw lichaamssamenstelling een doel? Spreek dan af met jouw coach om op regelmatige tijdstippen een lichaamsmeting uit te voeren. 

Doe je mee? 

Wil je graag meedoen met de 60 days challenge? Schrijf je dan in via de LAGO CLUB app. Wil je het onderste uit de kan halen? Maak dan een afspraak met jouw coach en stel samen doelen. You got this! 

Andere artikels

Blijf fit tijdens de zomer: 8 handige tips & tricks

Je hebt helemaal je draai gevonden in je gezonde levensstijl. Geweldig! Nu staan de zomermaanden voor de deur. Het warme weer, die lekkere ijsjes, de geplande vakanties, … Dat houdt de LAGO CLUB leden niet tegen! Met deze handige tips & tricks sport je al fluitend de zomer door.

Lees meer

Ontdek 'MOVEs' bij LAGO CLUB: de sleutel tot een actieve levensstijl

Meten is weten, ook wanneer je graag een actievere levensstijl wil creëren. Gelukkig hoef je geen hogere wiskunde te kunnen om resultaten te boeken. Bij LAGO CLUB helpen we je graag op weg door te werken met ‘MOVEs’, een eenvoudige meeteenheid van Technogym die je helpt bij het behalen van je doel. Ben je benieuwd naar wat MOVEs voor jou kunnen betekenen? Lees dan zeker verder!

Lees meer