Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

5 tips om sporten vol te houden

Fitness

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Waarschijnlijk ging je dit jaar meer sporten. Je bent vol goede moed gestart in januari, maar ga je nu nog elke week 3 keer sporten? Nee? Dan hebben wij 5 tips zodat jij sporten bij LAGO CLUB wel volhoudt! 

1. Vind een leuke sportomgeving 

Een aangename sportomgeving is echt belangrijk. Wekelijks sporten in een omgeving waar je eigenlijk niet graag bent, is absoluut niet motiverend. Kies een esthetische omgeving waar je graag bent. Volg yoga in een omgeving die je tot rust brengt en dans in een omgeving die jou energie geeft. Een leuke sportomgeving gaat verder dan het esthetische. Zoek een club waar je je thuis voelt, waar ze je begroeten met ‘Hey Jolien!’, en waar je vrolijk buiten stapt. Bij LAGO CLUB, ben je niet zomaar een nummer. 

2. Maak een vaste planning 

‘Ik heb geen tijd’ is een veel voorkomend excuus. Het is simpel, je moet tijd maken. Neem je agenda erbij en plan momenten in waarop jij gaat sporten. Zie het als jouw momentje. Om niet elke week weer moeilijke keuzes te hoeven maken, maak je het best een vaste planning. Elke maandag voor het werk, woensdag tijdens de middagpauze en zaterdagochtend. Heb je een flexibel werkrooster? Zoek dan naar een aantal momenten waarop jij het liefst gaat sporten. Zo vernauw je de keuzemogelijkheden en ben je meer geneigd om te gaan. 

3. Vraag professionele hulp 

Iemand die verstand heeft van zaken en het denken voor jou doet, is een enorme hulp. Zeker wanneer je niet 100% thuis bent in de sport, is het handig om gewoon een schema te volgen. Of nog beter, om samen met een coach te trainen. Je voelt je meer verplicht om te gaan sporten en je gaat net dat stapje verder dan wanneer je zelf jouw oefeningen uitkiest. Op regelmatige basis een opvolgingsmoment inplannen is ook belangrijk. Werk je naar een bepaald doel? Dan is het goed om af en toe na te gaan of je op de juiste weg zit. Dit gaat niet alleen over meetbare resultaten. Doe je de sport nog graag? Waar loop je tegenaan? Als je tijdig deze problemen aan onze coaches voorlegt, kunnen deze verholpen worden voordat je alle hoop opgeeft en stopt. Het moet tenslotte ook plezant blijven. 

4. Zorg voor variatie 

Sommige mensen houden van routine en blijven jarenlang sporten op dezelfde manier. Jij bent niet zo. Anders had je deze blog gewoon aan je laten voorbijgaan. Jij hebt nood aan variatie. Je raakt snel verveeld en hebt nood aan uitdagingen. Probeer dan verschillende sporten af te wisselen. Spring in het zwembad op maandag, volg op donderdag jouw Zumbales en verstevig jouw spieren op zaterdag in de fitness. Ook de omgeving waarin je sport kan je veranderen. Loop eens buiten in plaats van op de loopband of volg eens een Aquazumbales in het water in plaats van de Zumba in de zaal. Nieuwe dingen ontdekken is leuk en laten je uitkijken naar jouw sportmoment. 

5. Sport samen 

Volg een groepsles, maak een whatsappgroepje met padellers, spreek af om 's middags met collega’s te gaan lopen, sport samen met je kinderen… Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om samen te sporten. Je voelt je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen sportgedrag, maar ook voor dat van anderen. Stimuleer en motiveer elkaar om ook op die moeilijke momenten door te zetten. Daarnaast is het toch ook gewoon veel leuker om dingen samen te doen. Die ene vriendin die je eigenlijk niet zo vaak ziet als je zou willen. Is zij niet de ideale sportpartner? Dan spendeer je eindelijk meer tijd samen en werk je nog eens aan jouw conditie. Zo makkelijk kan het zijn. 

LAGO CLUB checkt alle boxen 

Ben je nog op zoek naar een fijne sportclub? Bij LAGO CLUB hebben we de oplossingen voor jouw problemen. De volledig nieuwe fitnesszaal zorgt voor een fijne en moderne sportomgeving. Onze coaches staan altijd klaar om naar jou te luisteren. Samen stel je een trainingsschema op dat in jouw agenda past. Aan variatie is er ook geen gebrek. Je kan zwemmen, fitnessen, padellen en groepslessen volgen. Doordat we een gezellige sportclub zijn, heerst er een familiale sfeer en vind je makkelijk nieuwe sportpartners. Wil jij ook deel uitmaken van de LAGO CLUB-familie? Schrijf je dan in voor een kennismakingspas en kom alles te weten over ons aanbod. 

Gratis kennismakingspas

Andere artikels

Zo voorkom jij blessures tijdens het lopen

Niets leuker dan buiten lopen in het heerlijke herfstweertje. Maar helaas zijn loopblessures niets nieuw. Je kent het wel... Je hebt in geen jaren meer gelopen en besluit om weer 5 km te lopen. Vol goede moed en (misschien iets te) enthousiast start je aan je trainingen en nog geen maand later heb je een blessure. Om ervoor te zorgen dat lopen leuk en pijnvrij blijft, hebben we enkele tips voor jou.

Lees meer

Let’s move for a better world met LAGO CLUB!

Van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 31 maart halen de leden van de LAGO CLUB centra in Gent, Zwevegem-Kortrijk, Sint-Truiden en Grimbergen het onderste uit de kan om zoveel mogelijk MOVEs te verzamelen. Onder de naam “Let’s move for a better world” pakt Technogym uit met een bewustwordingscampagne om lichamelijke inactiviteit en alle daaruit voortvloeiende gezondheidsziekten te bestrijden.

Lees meer