Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Zomers sportplezier bij LAGO CLUB

Fitness

Het is onze favoriete periode van het jaar: de zomer! De zomer staat voor ijsjes, cocktails en vakantie. Met deze tropische temperaturen zijn we aan het zweten zonder dat we daar zelfs voor moeten sporten… Je ziet het misschien niet altijd zitten om binnen te trainen tijdens warme dagen, maar… goed nieuws! Bij de verschillende LAGO CLUB centra heb je namelijk de keuze om in het water en/of buiten te sporten. Leef je uit tijdens een groepsles in openlucht of zoek de verkoeling op tijdens een aquasportles!

Juli en augustus zijn de twee minst populaire maanden om een bezoekje te brengen aan de fitness. We gaan op vakantie, genieten van de zon en nemen even een adempauze. Toch is het belangrijk om ook tijdens die twee maanden in beweging te blijven. Wissel die avondjes uit af met een sportsessie in jouw favoriete LAGO CLUB in Gent, Kortrijk, Grimbergen, Zwevegem of Sint-Truiden. Zo combineer je ontspanning met inspanning en geniet je zonder schuldgevoel van die mojito of van de worstjes van de BBQ.

Pittige groepslessen in open lucht

Sporten in openlucht terwijl je geniet van een fris windje… zalig! Verschillende groepslessen gaan momenteel buiten door. Het grote voordeel van buiten te sporten is de aanwezigheid van de zon. Zonlicht wil niet enkel zeggen dat je een mooi kleurtje krijgt, maar het zorgt ook voor aanmaak van vitamine D, wat bijdraagt tot sterkere botten. Buiten zijn zorgt bovendien voor ontspanning en minder stress. Frisse lucht, laat maar komen! Vergeet je niet in te smeren en om genoeg te drinken.

Wordt het toch té warm buiten? Dan nemen de coaches de leden terug mee naar binnen om te sporten onder het frisse windje van de airco. Probeer jouw sportmoment op voorhand vast te leggen en plan het in je agenda. Na je deugddoende sessie ga je nog zo blij zijn dat je ervoor gekozen hebt om te bewegen! 

Verkoelende groepslessen

Zegt zweten in de zomer jou weinig? Zoek de verfrissing in het water op en geef jezelf 100% tijdens een aquasportles! Aquasport is plezierig, gezond en dankzij het gevarieerd aanbod geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Sporten in het water heeft tal van voordelen. Het maakt je spieren sterker, stimuleert je hartritme, verbetert je ademhalingsspanning en bevordert de bloedsomloop. Trainen in het water is weinig belastend voor je lichaam en geeft minder kans op blessures. Laat die energieboost maar komen! 

Net zoals bij alle andere sporten komt er tijdens het beoefenen van aquasport endorfine, het gelukshormoon, vrij in je hersenen. Je voelt je licht als een veertje in het water... leuk gevoel, toch?! Door de opwaartse kracht van het water draag je slechts 10% van je lichaamsgewicht. Door die gewichteloosheid zijn de aquasportlessen heel toegankelijk, ook voor bijvoorbeeld voor mensen met rugklachten of gewrichtsproblemen.

Ben jij klaar voor dat zomers sportplezier?

Benieuwd welke groepslessen we voor jou in petto hebben? Boek nu jouw proefles in het LAGO CLUB fitnesscentrum bij jou in de buurt!

LAGO CLUB Zwevegem en Kortrijk  LAGO CLUB Gent 

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad  LAGO CLUB Sint-Truiden

Tot binnenkort!

Andere artikels

Blijf fit tijdens de zomer: 8 handige tips & tricks

Je hebt helemaal je draai gevonden in je gezonde levensstijl. Geweldig! Nu staan de zomermaanden voor de deur. Het warme weer, die lekkere ijsjes, de geplande vakanties, … Dat houdt de LAGO CLUB leden niet tegen! Met deze handige tips & tricks sport je al fluitend de zomer door.

Lees meer

Ontdek 'MOVEs' bij LAGO CLUB: de sleutel tot een actieve levensstijl

Meten is weten, ook wanneer je graag een actievere levensstijl wil creëren. Gelukkig hoef je geen hogere wiskunde te kunnen om resultaten te boeken. Bij LAGO CLUB helpen we je graag op weg door te werken met ‘MOVEs’, een eenvoudige meeteenheid van Technogym die je helpt bij het behalen van je doel. Ben je benieuwd naar wat MOVEs voor jou kunnen betekenen? Lees dan zeker verder!

Lees meer