Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Ja, het was een jaar om snel te vergeten maar er waren ook lichtpuntjes.

Coronavirus

2020 zou een vernieuwend jaar worden voor LAGO zwemparadijzen met leuke vooruitzichten voor haar bezoekers en medewerkers. In januari knipte de nieuwe centrummanager van LAGO Gent Rozebroeken het lintje door van een fonkelnieuwe binnenspeeltuin en in maart opende LAGO CLUB haar tweede hoogtechnologische fitness in Kortrijk

Slechts enkele dagen later werd de eerste lockdown aangekondigd. De deuren van de subtropische zwembaden, sportbaden, fitnesscentra, Rest-eau-cafés en het schoonheidssalon gingen voor een lange tijd dicht om samen de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

De medewerkers van LAGO zwemparadijzen werden langdurig werkloos maar bleven hoopvol. Velen onder hen zetten zich vrijwillig in en hielpen een handje in de zorgsector. Symbolisch kreeg elk personeelslid origamipapier thuisgestuurd. In totaal werden er 1.000 kraanvogels geplooid en op social media verspreid om een wens tot gezondheid in vervulling te laten gaan.

Achter de schermen werd dagelijks de ‘check-check-check’ gedaan om de waterkwaliteit op peil te houden en de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden bleven doorlopen. De allerkleinste fans hoefden de vrolijke LAGO-mascottes niet lang te missen. Op de website werd er een plezante LAGO Kids Blog gelanceerd met leuke spel-, sport-, kook- en knutselactiviteiten.

Om van zodra het weer kon bezoekers weer te verwelkomen in alle veiligheid, werden er concrete actieplannen opgezet: redders volgden een COVID-19-bijscholing, er werd een COVID-19 coördinator aangesteld, 9 webshops gingen live zodat er op tijdslot gereserveerd kon worden ... LAGO zwemparadijzen was er meer dan klaar voor.

Op 1 juli kon het weer, meer water en meer plezier! Het werd een zomer met zorgeloze waterpret. De subtropische zwembaden waren dé toplocatie voor een staycation dichtbij huis.

In september werd een derde LAGO CLUB fitness geopend, dit keer in LAGO Gent Rozebroeken. Ook LAGO Beveren De Meerminnen breidde haar recreatief aanbod uit met LAGO VIRTUAL, een ruimte met de allernieuwste virtual reality games voor het hele gezin.

Ondanks alle inspanningen van ons allemaal, moesten de deuren in oktober dan toch weer dicht. Om het personeel fit en gezond te houden kregen ze toegang tot de LAGO CLUB Live app om thuis work-outs te volgen.

Dankzij de succesvolle COVID-19 aanpak kregen de sportbaden begin december het vertrouwen van het overlegcomité en mochten er sneller dan verwacht opnieuw baantjes getrokken worden. Het water werd weer opgewarmd. Een vervroegd Sintcadeautje voor de zwemmers en in het bijzonder voor hen die omwille van fysieke beperkingen alleen zwemmen als sport kunnen uitoefenen om gezond te blijven.Sinterklaas cadeau personeel

Ook het personeel kreeg op 6 december een onverwachte en lekkere verrassing aan huis geleverd met de warme sintboodschap: “Vol verwachting klopt ons hart om jou terug te zien”. Een kleine attentie om het sterk team te steunen in de zware storm die ze samen trotseren

Eind december bedankte LAGO zwemparadijzen haar partners en leveranciers met een eindejaarsgeschenk aan onze planeet en steunden ze het goede doel Join For Water. Met boomplantacties in Oeganda maar ook in België wordt het behoud van drinkwaterbronnen verzekerd. 

Voor waterpret zijn er jammer genoeg nog geen vooruitzichten, ook niet aan de start van dit nieuwe jaar maar LAGO zwemparadijzen gelooft erin dat 2021 beter wordt en plezier met het hele gezin in het subtropisch zwembad herbeleefd kan worden. 


In welk LAGO zwemparadijs neem jij dan dit jaar je eerste duik? 

Ontdek alle locatiesAndere artikels

Let’s move for a better world met LAGO CLUB!

Van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 31 maart halen de leden van de LAGO CLUB centra in Gent, Zwevegem-Kortrijk, Sint-Truiden en Grimbergen het onderste uit de kan om zoveel mogelijk MOVEs te verzamelen. Onder de naam “Let’s move for a better world” pakt Technogym uit met een bewustwordingscampagne om lichamelijke inactiviteit en alle daaruit voortvloeiende gezondheidsziekten te bestrijden.

Lees meer

Goed voorbereid op skivakantie dankzij de pre ski workouts!

Plan jij binnenkort een uitstapje naar de bergen? Kan je niet wachten om dag in dag uit het beste van jezelf te geven op de piste? LAGO CLUB stoomt je fysiek helemaal klaar voor je sneeuwvakantie!

Lees meer