Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Algemeen directeur van LAGO-zwemparadijzen over de tijdelijke sluiting in de strijd tegen het coronavirus.

Coronavirus

Hoe ervaart LAGO zwemparadijzen en haar medewerkers de tijdelijke sluiting omwille van het coronavirus? We spraken erover met Diether Thielemans. Hij startte 7 jaar geleden als centrummanager in LAGO Gent Rozebroeken en groeide door naar de functie van algemeen directeur.


We beleven jammer genoeg een periode die gepaard gaat met heel wat onzekerheid en ongerustheid, vele mensen hebben het persoonlijk heel moeilijk en heel wat bedrijven vrezen voor hun toekomst. Als warm bedrijf zijn we in de eerste plaats bekommerd om onze medewerkers, we doen er alles aan om hen zo snel mogelijk en in de beste omstandigheden weer aan de slag te kunnen laten gaanVoor de zwembaden en fitnesscentra is er nog geen heropeningsdatum in het vooruitzicht gesteld. We weten dat zwemmen geen extra risico’s inhoudt en dat zwemmen en plezier maken bijdragen aan je gezondheid en levensgeluk. In onze centra komen natuurlijk veel mensen samen wat om voorzichtigheid vraagt, maar ik hoop toch dat we met de juiste maatregelen de zomer in het zwembad kunnen doorbrengen.


We willen met deze onzekerheid en ongerustheid handelen vanuit de waardes die we als LAGO belangrijk vinden en in alle omstandigheden trouw blijven aan onszelf. We willen er samen het beste van maken. Onze centrummanagers houden contact met hun mensen en we merken op de sociale media dat de medewerkers hun betrokkenheid bij LAGO en LAGO CLUB blijven koesteren, wat me enorm blij maakt. In kleine gebaren willen we iedereen laten weten dat uit het oog niet uit het hart hoeft te zijn. We stuurden onze medewerkers een postkaartje waarmee we hen uitnodigen om na de lockdown periode samen met iemand die ze gemist hebben iets te komen eten in één van onze Rest-eau-café brasseries. Dit maakte heel veel positieve reacties los.


In onze aanpak willen we vooruitstrevend zijn. We bereiden alles voor om onze bezoekers hopelijk snel terug een heerlijk moment van ontspanning aan te bieden. Zal alles meteen weer zijn als vorige jaren? Waarschijnlijk niet, we zullen om veilig te kunnen werken en genieten misschien een aantal zaken anders aanpakken, maar dat we er van zullen genieten staat al vast. Nu meer dan ooit gaan we er voor om elke bezoeker een vlekkeloze service en plezierige ervaring te schenken.


Ik hoor van heel wat medewerkers dat ze vooral de bezoekers en de gezellige drukte missen nu we allemaal in ons kot moeten blijven. Ik hoop dat we het niet te lang gaan moeten missen en dat we er samen snel terug in kunnen vliegen. Als zovelen mis ik de energie en de goesting die een LAGO zwemparadijs en LAGO CLUB fitness uitstraalt, de collega’s en de actie.


Blijf ondertussen veilig en vergeet alvast niet te dromen van de zomer!

Algemeen directeur Diether Thielemans
(Hier samen op de foto met Fil de krokodil, mascotte van LAGO Gent Rozebroeken)

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de LAGO zwemparadijzen weer openen? 

Ontvang corona updates in je mailbox.

Andere artikels

Let’s move for a better world met LAGO CLUB!

Van dinsdag 14 maart tot en met vrijdag 31 maart halen de leden van de LAGO CLUB centra in Gent, Zwevegem-Kortrijk, Sint-Truiden en Grimbergen het onderste uit de kan om zoveel mogelijk MOVEs te verzamelen. Onder de naam “Let’s move for a better world” pakt Technogym uit met een bewustwordingscampagne om lichamelijke inactiviteit en alle daaruit voortvloeiende gezondheidsziekten te bestrijden.

Lees meer

Goed voorbereid op skivakantie dankzij de pre ski workouts!

Plan jij binnenkort een uitstapje naar de bergen? Kan je niet wachten om dag in dag uit het beste van jezelf te geven op de piste? LAGO CLUB stoomt je fysiek helemaal klaar voor je sneeuwvakantie!

Lees meer