Groepslessen

Ontdek onze groepslessen!

Nood aan dat extra duwtje in de rug? Ontdek het plezier van sporten in groep!
In het uitgebreid aanbod groepslessen vind je zeker eentje die bij je past.
Nieuw? Test gratis één van onze groepslessen! 

Ik wil komen testen. 

Small group trainingen (in de functionele zone)

SkillX

Geef je prestaties een boost tijdens deze total body work-out in kleine groep. Uithouding, kracht, snelheid, flexibiliteit en wendbaarheid komen aan bod. Je traint gemotiveerd op je eigen tempo en niveau. Gedetailleerde video-oefeningen en begeleiding door onze LAGO CLUB coaches zorgen ervoor dat je het meeste uit jouw mogelijkheden haalt. Tijdens dit functioneel trainingscircuit sport je met live hartslagmeting waardoor je resultaten meteen meetbaar zijn. Deze small group training is toegankelijk voor iedereen.

Rugmobiliteit

Onze les Rugmobiliteit richt zich op het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van de wervelkolom, met speciale nadruk op het versterken van de core en de rugspieren. Tijdens deze les komen een variatie aan oefeningen aan bod, die gericht zijn op het versterken van de diepe buikspieren, rugspieren en heupspieren. Dit omvat oefeningen zoals planken, bruggen, rugverlengers en zijwaartse buigingen. De core, of het centrum van ons lichaam, bestaat uit de buikspieren, de rugspieren en de heupspieren. Een sterke core is essentieel voor het behouden van een goede houding, evenwicht en stabiliteit. Het helpt ook bij het voorkomen van rugpijn en verbetert je algemene houding. Schrijf je zeker in voor deze les als je wil werken aan een betere houding.

Buikspierkwartier

Het buikspierkwartier is speciaal ontworpen om de buikspieren te versterken en te definiëren. Tijdens deze korte intensieve workout focussen we ons op het versterken van zowel de oppervlakkige als diepe buikspieren. De les begint met een warming-up om de bloedcirculatie op gang te brengen en de spieren voor te bereiden op de oefeningen. Vervolgens gaan we over op een reeks van gerichte buikspieroefeningen. De oefeningen variëren in moeilijkheidsgraad en intensiteit, zodat zowel beginners als gevorderden aan hun trekken komen. Ook wordt hier geregeld gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, zoals fitnessballen, gewichten en weerstandsbanden. Wens je deel te nemen aan een hele les gericht op de buikspieren, schrijf je dan zeker in voor deze les!

Teambeats

TEAMBEATS is een Heart Rate Trainingplatform dat afwisseling, efficiëntie en plezier combineert. Je doet dit in groep van max. 8 deelnemers onder begeleiding van de coach. Tijdens de les verbeter je je conditie, prestaties en maximaliseer je je hartslag. Je doet zowel kracht als cardio oefeningen in één training. Je doorloopt zo goed mogelijk de groepsles/het circuit met je hartslagmeter aan. Je traint met muziek, controleert je avatar en de timer die op het grote scherm wordt weergegeven om zo je werk- en rustperiodes te optimaliseren.

Andere groepslessen

Jumpclass

Door de opzwepende muziek en de speciale trampolines is dit de ideale training om af te slanken. UBound verklaart de oorlog aan cellulitis. De ideale workout dus voor iedereen die er goed wil uitzien. Een bijkomend voordeel is dat de trampoline alle schokken opvangt. Hierdoor vermindert de impact op pezen en gewrichten drastisch.

HIIT

HIIT, High Intensity Interval Training, is een workout combineer krachttraining en werk je tegelijkertijd aan je balans en mind. Je wordt er rustiger van en je krijgt meer doorzettingsvermogen.

Group cycle

Spring op de Group Cycle om te trainen als een wielrenner terwijl u plezier hebt en ontdekt hoe gemakkelijk het is om fit te blijven of uw sportieve prestaties te verbeteren. Dankzij de eenvoud van de technische beweging, in combinatie met de veelzijdigheid van  Group Cycle, zult u gemakkelijk specifieke doelen bereiken, met inbegrip van gewichtsverlies, verbeterde spierspanning en kracht, terwijl ook uw cardiovasculaire systeem wordt opgepept. Het maakt niet uit welk niveau van lichamelijke fitheid of sportieve training u hebt, als u kiest voor Group Cycle dan betekent dit dat u prettige, gevarieerde en veilige lichamelijke oefeningen gaat doen.

Body Power

Body Power is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft - en snel! Zoals bij alle andere Les Mills programma's, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie.

Yin Yang Yoga

Snak je naar ontspanning? Maar wil je tegelijkertijd een intensieve yoga sessie doen? Dan is Yin Yang yoga perfect. Het is een perfecte balans tussen ontspanning en intensiteit.  Laat de stress varen en bouw innerlijke kracht op.  


De sessie start met krachtige houdingen die ons lichaam de kans geven om vastgelopen stress te ontladen en innerlijke kracht op te bouwen. Nadien houden we yin houdingen enkele minuten aan. Hierdoor komt het zenuwstelsel volledig tot rust. We brengen onze aandacht naar binnen en komen dieper in contact met onszelf. We eindigen met een geleide relaxatie.

Fitdance

Fitdance is een dansroutine gericht op het versterken van zowel conditie als spiergroei in de benen, buik en armen. Deze workout maakt gebruik van gewichten en weerstandsbanden om dit doel te bereiken. De choreografie is eenvoudig, maar effectief, ontworpen om het lichaam te versterken en te tonen door middel van gevarieerde bewegingen die specifiek zijn gericht op het opbouwen van kracht.

Cardioboks

Cardioboks is een cardio-workout waarbij je met veel kracht al je energie eruit gooit. De les bestaat uit veel verschillende disciplines zoals karate, boksen, taekwondo, Tai Chi en Muay-Thai...

Kortom, een pittige les waar je al je energie kwijt kan!

Step Aerobic

Step Aerobic is een cardio workout voor het hele lichaam waar je snel fitter van wordt. Basis steppen, net als een trap op en af lopen – dat is de kern van Step Aerobic – zo krijg je in no-time strakkere benen en billen. We wisselen ritme en flair af met atletische bewegingen om je hele lichaam te trainen.

Zumba

Zumba is een dans training geïnspireerd door Latin muziek en bewegingen. Je danst alle stijlen van de Latin Dance op een leuke en verfrissende manier. Het is de perfecte workout. Je verbrandt niet alleen veel calorieën, maar het is ook goed voor je conditie.

Body balance

Body Balance is een rustgevende workout, die gefocust is op je body en mind. Je ontwikkelt meer kracht, flexibiliteit en concentratie door de verschillende houdingen die je lichaam aanneemt.
In de Body Balance les vind je invloeden uit de yoga, Tai Chi en Pilates. Deze samenvoeging zorgt voor rust in je gedachte en in je lichaam.

Insanity

Een work-out waarbij je in 60 dagen het resultaat zou behalen waar je normaal 365 dagen voor nodig hebt? Dat feit alleen bewijst hoe knotsgek en vooral vreselijk effectief Insanity is. Zie je het zitten om je grenzen elke les een stukje te verleggen en al de spieren in je lichaam te trainen? Dan is Insanity dé training voor jou!

Les Mills Dance

Dansen en shaken: dat is Les Mills Dance ten voeten uit! Trainen alsof je in de club staat, maar dan wel zonder de kater, maar mét de hoge fun factor en het verbranden van heel wat calorieën! Je combineert er simpele, maar superleuke dansmoves die je op de beat uitvoert in het grote plezier van de groep.

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Aqua gym

Aqua gym is een full body workout van 45 minuten, gericht op het verbeteren van de conditie en het versterken van de spieren. De lessen zijn afwisselend en uitdagend, geen les is hetzelfde. Zo ga je op muziek aan de slag met oefeningen in het diepe water en op de kant. 

Aqua cycling

Aquacycling is een groepsles waarbij de deelnemers een fietstraining in het water uitvoeren. Iedere deelnemer reserveert een fiets, welke aan het begin van de les te water worden gelaten. De oefeningen tijdens de les komen sterk overeen met de spinninglessen in de sportschool of een pittige buitentraining op de mountainbike.

Vraag hier je gratis kennismakingspas aan

Met je gratis kennismakingspas geniet je van een uur kennismakingstraining met één van onze gekwalificeerde trainers