LAGO CLUB Sint-Truiden schenkt fitnessmateriaal aan Wiric VZW

28 maart 2024

Fitnesscentrum LAGO CLUB Sint-Truiden doet jaarlijks mee aan de Technogym Let’s Move for a Better World campagneDie sportieve campagne is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van een zittende levensstijl en hen aan te sporen om mee te helpen aan een gezondere wereld. De fitnesscentra die op het einde minstens 1 miljoen MOVEs verzameld hebben, mogen een Technogym pakket doneren aan een lokaal gekozen goed doel. LAGO CLUB Sint-Truiden behaalde vlot dat doel en schenkt het fitnessmateriaal aan Wiric VZW.  

Afbeelding met kleding, schoeisel, persoon, overdekt 
Automatisch gegenereerde beschrijving

Maar liefst 35leden van LAGO CLUB Sint-Truiden hebben van 12 tot 27 maart het beste van zichzelf gegeven om MOVEs te verzamelen in de LAGO CLUB app. Dat was niet zonder reden, natuurlijk. Ze namen deel aan de bewustwordingscampagne van Technogym zodat ze een fitness pakket konden doneren aan hun gekozen goed doel, Wiric VZWWiric VZW is een organisatie waar volwassen personen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking terecht kunnen met al hun dromen. Wiric wil mensen met een handicap kwaliteitsvolle ondersteuning op maat aanbieden. Zo zetten ze sterk in op een zinvolle dagbesteding zoals sporten. 

Missie geslaagd: 1.454.332 MOVEs behaald voor Wiric VZW

Om MOVEs te verzamelen, logden de leden zich in wanneer ze een fitnesstoestel gebruikten en registreerden ze hun trainingen en buitentrainingen met de LAGO CLUB app. In tegenstelling tot calorieën, die rekening houden met factoren zoals je leeftijd, geslacht en fitnessniveau, zijn MOVEs de ultieme objectieve meeteenheden die beoordelen hoe actief je levensstijl is, uitsluitend gebaseerd op de hoeveelheid lichaamsbeweging die je doet.  

Alle deelnemers hebben goed hun best gedaan om die 1.454.332 MOVEs te behalen. De leden kwamen zo veel mogelijk in het geel sporten. Ook het personeel van LAGO CLUB Sint-Truiden heeft extra gesport om hun steentje bij te dragen. Van de 102 clubs die meededen in de Benelux, strandde Sint-Truiden knap op de 11e plaatsProficiat aan de deelnemers en veel plezier, Wiric VZW!