Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

LAGO bekroond met label 'Sportbedrijf'

31 mei 2023

LAGO goes fit! LAGO bezoekers leven zich uit in het zwemparadijs, maar komen ook naar hartenlust zwemmen, padellen en/of fitnessen. Niet enkel de bezoekers, maar ook werknemers worden betrokken in het sportieve verhaal. Om een gezonde werksfeer te creëren en te behouden, diende LAGO haar kandidatuur in voor het behalen van het label ‘Sportbedrijf’ in 2023. Dit is een initiatief vanuit Sport Vlaanderen waarbij gezondheid en welzijn van medewerkers van bedrijven en organisatie gefaciliteerd en gestimuleerd worden. Goed nieuws, want LAGO heeft op dinsdag 31 mei dat label in ontvangst mogen nemen. Op die manier toont het bedrijf aan dat het werk maakt van sportpromotie bij haar medewerkers en wordt een actieve en gezonde levensstijl gestimuleerd. Meer sport, meer plezier!

Van interne bevraging tot een concreet actieplan

De eerste stappen in het sportieve traject zijn alvast gezet. Na een interne bevraging stelden de lokale sportambassadeurs alvast een actieplan op. Deze sportambassadeurs maken deel uit van het lokale managementteam en zijn de trekkers binnen het centrum. Ze nemen initiatieven, organiseren evenementen en maken deel uit van de nationale werkgroep ‘Sportbedrijf’. Wie suggesties heeft, kan bij hen terecht met input.

Wat biedt LAGO onze medewerkers zoal?

  • een uitgebreide sportinfrastructuur met alle nodige faciliteiten,
  • de mogelijkheid aan tot fietsleasing en een maximale fietsvergoeding waardoor woon-werkverkeer per fiets gestimuleerd wordt,
  • de kans om gratis te sporten,
  • professionele begeleiding van medewerkers,
  • de deelname aan een recreatief sportevenement Ekiden Run in oktober 2023,
  • de deelname aan interne tornooien zoals de LAGO Padelcup 2022
  • de informatie over nationale campagnes zoals ‘ikfietsnaarhetwerk’ 27/04/2023

LAGO gelooft in de filosofie van een gezonde geest in een gezond lichaam wat niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid ten goede komt. Met trots mag LAGO zich sinds kort een écht Sportbedrijf noemen! Een sportief bedrijf met sportieve medewerkers, daar doen we het voor.