Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padel.

1 december 2021

De gemeente Grimbergen kiest voor een publiek-private samenwerking van 20 jaar met de LAGO groep die de exploitatie zal verzorgen vanuit haar jarenlange ervaring. De groep opende dit jaar het twaalfde LAGO zwemparadijs en de vierde LAGO CLUB fitness in België. Jaarlijks verwelkomen ze meer dan 3 miljoen bezoekers voor sport, ontspanning en waterpret.

Make-over voor het ‘Pierebad’ 

Grimbergenaars zullen binnenkort weer volop kunnen genieten van waterplezier. Ook scholen en clubs kunnen de zwemactiviteiten hervatten in hun vertrouwd Pierebad. De heropening van het 25 meter sportbad en het instructiebad zijn gepland in januari 2022. De vernieuwingswerken waarbij de technische installaties van het bestaand zwembad vervangen worden, zijn inmiddels opgestart. Verder wordt er ingezet op duurzaamheid met onder andere de installatie van zonnepanelen, vervanging van de huidige verlichting door led en voorziening van regenwaterrecuperatie.

“LAGO is dankzij hun expertise de beste partij om de infrastructurele vernieuwingen en de exploitatie in goede banen te leiden. Vanaf januari kan er weer gezwommen worden in het sportbad en het instructiebad, ik ben bijzonder blij dat onze scholen en clubs vanaf dan weer in het zwembad terecht kunnen. Het Pierebad wordt bovendien de favoriete uitstap voor de Grimbergse jonge gezinnen.”, zegt schepen van Sport Tom Gaudaen.

Waterpret en ontspanning voor iedereen

Het kinderbad wordt uitgebreid met leuke interactieve speelelementen en een glijbaantje. De wellness krijgt een volledige opfrisbeurt en wordt uitgebreid met een buitensauna. Verder wordt het horecagedeelte met bijhorend terras opgeknapt. De opening van de vernieuwde recreatie en de nieuwe brasserie is voorzien voor de paasvakantie van 2022. 

Fitness en padel voor de sportieveling

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad wordt bovendien dé sportieve ontmoetingsplaats met fitness en padel. Vanaf april 2022 kunnen sportievelingen hun hart ophalen in de gloednieuwe LAGO CLUB, een laagdrempelige fitness waar sporten een plezier is voor iedereen. Onder begeleiding van professionele coaches werk je aan je persoonlijk doel op de allernieuwste fitnesstoestellen en blijf je een leven lang fit. Nog voor de zomervakantie opent ook LAGO CLUB Padel op de site. Er wordt een outdoor padel accommodatie voorzien met vier velden.

Een duurzame samenwerking

Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO 4 miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro. Het huidig gemeentepersoneel kan de overstap maken naar LAGO CLUB Grimbergen Pierebad.

“We zijn er in geslaagd om voor alle personeelsleden die werkzaam waren in het Pierebad een oplossing te vinden. De meeste personeelsleden kunnen aan de slag in een andere functie binnen de gemeente en twee personeelsleden maken de overstap naar LAGO.”, zegt schepen van Personeel en Financiën William De Boeck. In totaal zullen er 20 à 25 medewerkers tewerkgesteld worden.

Diether Thielemans, algemeen directeur LAGO zwemparadijzen: “We kijken uit naar de samenwerking met gemeente Grimbergen, de heropening van het Pierebad en de opstart van een nieuw team. Voor de Grimbergenaars willen we de favoriete locatie worden voor sport en gezinsuitstappen.” 

Een overzicht van alle LAGO zwemparadijzen vind je op www.lago.be

Voor een overzicht van alle LAGO CLUB fitnesscentra, surf je naar www.lagoclub.be.