Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

LAGO duikt er terug in!

30 november 2020

LAGO staat terug in de startblokken: op 1 december heropenen de meeste LAGO zwembaden. Na de eerste lockdown waren de zwembaden bij de laatsten om te heropenen, nu zijn ze bij de eersten. Dit toont aan dat LAGO een veilige omgeving biedt en dat ze het samen met hun bezoekers goed hebben gedaan in de corona-aanpak. Dit jaar werd er aanzienlijk geïnvesteerd om COVID-19 geen kans te geven.  

Ook nu zal alles veilig verlopen, zodat andere sectoren hopelijk snel kunnen volgen.  

Reservatie in de webshop is nog steeds verplicht: je kan dus zorgeloos thuis je zwemuitje reserveren. Er wordt opnieuw gewerkt met een beperkte capaciteit van 1 zwemmer per 10m2 in de baden en tijdsloten zorgen ervoor dat het er altijd rustig vertoeven is en dat de bezoekers gespreid toekomen. Makkelijk en veilig. 

Op dinsdag 1 december openen de LAGO-zwembaden in Brugge, Zwevegem, Kortrijk, Lier, Beveren (vanaf 18u00) en Pelt. In LAGO Gent Rozebroeken kan er weer gezwommen worden vanaf donderdag 3 december en het sportbad in Mons opent op vrijdag opnieuw haar deuren. Het subtropisch zwembad en het Rest-eau-café blijven nog gesloten tot nader bericht.

Kinderen onder 12 jaar die wekenlang uitkeken naar hun zwemlesje of –training kunnen binnenkort ook opnieuw terecht in de zwemacademie en –club. Voor de leerlingen wordt er weer schoolzwemmen aangeboden. Op een heropening van de volledige LAGO zwemparadijzen met wildwaterbanen, glijbanen, kinderbaden, warme lagune, … is het nog ongeduldig wachten.  

Algemeen directeur Diether Thielemans aan het woord: 

“Zelf vind ik het uiteraard jammer dat niet alle zwembadactiviteiten weer toegelaten zijn, maar ik ben vooral blij dat we onze maatschappelijke rol weer kunnen opnemen en er opnieuw kunnen zijn voor de zwemmers. Kinderen kunnen opnieuw leren zwemmen en wat overtollige energie kwijtraken, vaste zwemmers hervinden hun ritme en hun conditie. En zelfs al beperkt het contact zich tot een goeiedag vanop afstand, toch zal voor velen het sociaal isolement wat doorbroken worden door een bezoek aan het zwembad. Ik ben ook gelukkig dat we al onze medewerkers nu wat meer perspectief kunnen bieden, iedereen snakt er immers naar om weer aan de slag te mogen. We hopen dat onze bezoekers weer snel van nog meer water en nog meer plezier bij LAGO kunnen genieten ”