Ontvang nu je gratis kennismakingspas in je LAGO CLUB fitness! Meer info

290 kinderen starten met zwemles bij WaiWai.

10 september 2020

In september 2019 startten 196 kinderen onder begeleiding van de gekwalificeerde lesgevers van WaiWai aan hun eerste ontdekkingstocht van de wondere waterwereld of zetten ze hun zwemlessen verder volgens de leerlijn van het ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer). Dit jaar verwelkomt de zwemacademie maar liefst 290 kinderen om op een leuke en correcte manier te leren zwemmen.

Snelcursus tijdens de zomervakantie

In juli en augustus organiseerde WaiWai snelcursussen om het zwemniveau van de kinderen op te krikken na de noodgedwongen tijdelijke sluiting van de zwembaden. Zowel ouders als kinderen waren enthousiast over dit initiatief.

Fubei Vanhuysse, coördinator WaiWai-zwemacademie:Er was een grote nood aan deze inhaalbeweging. De zwemlessenreeks was dan ook een groot succes. 103 zwemmers sprongen opnieuw in het water om in een versneld tempo veilig te leren zwemmen en hun brevet te behalen. Deze leerlingen kunnen dit jaar overstappen naar een nieuwe groep waardoor er meer ruimte gecreëerd werd voor starters in de lessenreeks.”

Van zwemlessen naar zwemclub

Jack (5 jaar) en Lou (4 jaar) Windels deelden deze zomervakantie een bubbel met hun nichtje Does Verfaillie (5 jaar) en volgden samen een snelcursus bij WaiWai.

Mama’s Imke Deleu en Saar Deleu zijn heel enthousiast over de begeleiding van de zweminstructeurs en de gedifferentieerde aanpak in kleine groepjes: “Jack, Lou en Does hebben bij WaiWai niet alleen leren zwemmen op een correcte manier maar ze hebben dankzij de topbegeleiding en de speelse manier van lesgeven ook hun favoriete sport ontdekt. Dit is voor ons als ouders een enorme meerwaarde in het opzicht van een gezonde levensstijl. We hadden nooit verwacht dat Jack en Does zo snel hun 25m-brevet zouden behalen. In september starten ze in een zwemclub, iets waar enorm naar uitgekeken wordt.”

Maximum aantal kinderen start met zwemlessen.

 Op 9 september gaat de nieuwe zwemlessenreeks van start in het zwembad van LAGO CLUB Zwevegem. Dankzij een efficiënte planning kan WaiWai een maximum aantal kinderen verwelkomen zonder de gepersonaliseerde aanpak in kleine groepjes te verliezen. Zelfs de meeste ouders die hun kinderen inschreven op de wachtlijst kregen goed nieuws. Tot op vandaag blijven de aanvragen bij WaiWai toestromen maar alle groepen zijn volzet. Er volgen nog 2 lessenreeksen dit schooljaar waarvan de eerstvolgende op 9 december aanvangt. Inschrijvingen gaan van start in de week van 16 november op de website waiwai.lagozwevegem.be.