Praktische info

Maak je je op voor een workout in LAGO CLUB Kortrijk, maar zit je nog met een paar vragen?
Dan vind je je antwoord in dit overzicht met veelgestelde vragen. Toch niet gevonden? Contacteer ons. 

CORONAVIRUS: Wil je als eerste informatie ontvangen 
over de heropening van de LAGO CLUB fitnesscentra?

Ja, breng me op de hoogte.

Coronavirus
Zijn jullie open?
 • Alle LAGO CLUB fitnesscentra en zwembaden zijn gesloten in opvolging van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.
  Wij willen met deze maatregel onze verantwoordelijkheid opnemen en de zwakkeren in onze maatschappij beschermen. We blijven benadrukken dat zwemmen veilig is en dat dit geen verhoogd risico met zich meebrengt, maar de sociale interactie van onze bezoekers kan wel zorgen voor een verdere verspreiding van het virus. LAGO volgt de richtlijnen van de overheid nauwkeurig op. Hou zeker onze website en sociale media in de gaten voor verdere info en updates. Alvast bedankt voor het begrip.
Wanneer gaan jullie weer open?
 • Alle LAGO CLUB fitnesscentra en zwembaden volgen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. 
  Wij willen met deze maatregel onze verantwoordelijkheid opnemen en de zwakkeren in onze maatschappij beschermen. Indien het coronavirus tegen eind maart niet onder controle is, kan de sluitingsperiode verlengd worden. De sluitingsperiode kan steeds verlengd worden. LAGO volgt de richtlijnen van de overheid nauwkeurig op. Hou zeker onze website en sociale media in de gaten voor verdere info en updates. Alvast bedankt voor het begrip.
Ik kwam recentelijk zwemmen/sporten, loop ik risico?
 • Zwemmen heeft geen bewezen nadelige gevolgen voor de gezondheid in relatie tot het coronavirus. 
  Het is zo dat virussen niet overdraagbaar zijn via zwemwater. Bovendien volgt LAGO steeds de voorgeschreven maatregelen zoals het regelmatig wassen van de handen, ontsmetten met alcoholgel, geen handen schudden, etc. Hou zeker onze website en social media in de gaten voor verdere info en updates. Alvast bedankt voor het begrip.
Loopt mijn domiciliƫring van mijn abonnement door?
 • Neen. Tijdens de sluiting werd je domiciliëring tijdelijk stopgezet. Na de sluiting zal deze automatisch weer geactiveerd worden.
Ik heb net een abonnement gekocht, kan ik mijn geld terugkrijgen?
 • LAGO CLUB zal alle abonnementen verlengen met 110 dagen (de periode van de sluiting). We communiceren alle bijkomende info bij heropening aan het onthaal of bij jouw volgend bezoek aan zwembad / fitness. 
  Hou zeker de website en sociale media in de gaten voor verdere info en updates. Alvast bedankt voor het begrip. 
Wat met mijn abonnement of beurtenkaart?
 • Wat met mijn beurten die vervallen?
  LAGO CLUB zal alle beurtenkaarten en abonnementen verlengen met de periode van de sluiting. We communiceren alle bijkomende info bij heropening via de website en sociale media. Alvast bedankt voor het begrip.
Wat zijn de openingsuren tijdens de zomervakantie?
 • Zijn jullie open tijdens de zomervakantie? 
  LAGO volgt de richtlijnen van de overheid nauwkeurig op. Uiteraard hopen we jullie zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen. Momenteel heeft LAGO nog geen nieuws of advies ontvangen van de veiligheidsraad omtrent de zomervakantie.
  Hou zeker onze website en sociale media in de gaten voor verdere info en updates. Alvast bedankt voor het begrip.
Bereikbaarheid
Routebeschrijving - met de auto

LAGO CLUB fitness bevindt zich in het complex van het subtropisch zwembad LAGO Kortrijk Weide op dit adres: Nelson Mandelaplein 19, Kortrijk. Indien uw GPS dit adres niet herkent, kan je Burgemeester Lambrechtlaan (eventueel rondpunt Blekerstraat) ingeven. 

 • Betalende parking Kortrijk Weide: Het eerste uur parkeer je gratis. Binnen het eerste uur gratis kan je gemakkelijk jouw training van 35 minuten afronden op het BIOCIRCUIT of personen brengen en terug ophalen. Wens je op deze parking langer te parkeren, klik dan hier voor een overzicht van alle parkeertarieven.Om binnen te rijden, voer je steeds jouw bankkaart (Maestro, Visa of Mastercard) in aan de inritzuil. Bij het buitenrijden volstaat het dezelfde bankkaart terug aan de uitritzuil in te voeren. Het systeem berekent de juiste kostprijs en jouw parkeerbeurt is betaald. De zone rondom Parking Kortrijk Weide is enkel toegankelijk voor vergunninghouders. Controle hierop gebeurt automatisch met behulp van camera's met kentekenherkenning. Oprijden zonder vergunning heeft een GAS-boete van 58 euro tot gevolg.
 • Betalende parking Haven: Goedkoper langer parkeren op 100 meter wandelafstand kan in de Botenkopersstraat. Ook hier is minder dan 1 uur parkeren gratis. Klik hier voor het volledige overzicht van de tarieven.
 • Gratis parking P+B Wembley: Gratis parkeren kan in de Moorseelsestraat 144 (950 meter wandelen naar LAGO CLUB Kortrijk). Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtsbijzijnde afstapplaats is dan 'De Appel'.
Routebeschrijving - met de trein

Het station van Kortrijk ligt op 850 meter van de fitness. Voor alle mogelijke treinverbindingen, klik op volgende link: www.b-rail.be.

Routebeschrijving - met de bus

Neem aan het station lijn 4-6-40-42-52-53-60-61-62, stap af aan de Halte Kortrijk De Appel. Stap 300 meter tot aan het zwembad. Meer info op deze link.

Routebeschrijving - te voet of met de fiets

Met deze fiets routeplanner kan je je fietstocht tot bij ons in kaart brengen.

Omgevingswerken station

Kortrijk zal de komende jaren sterk veranderen. Er komt een nieuw trein- en busstation gekoppeld aan de opwaardering van de hele stationsbuurt.

Fase 2: Aanleg ondertunneling + aanleg bypass 2 

Zandstraat met spoorwegtunnel en kluifrotonde Appel zijn onderbroken. Via deze link vind je alle info met betrekking tot het stationsproject.

Bekijk hier alle fases van het project

Openingsuren en rustige momenten
Hebben jullie een sluitingsdag?

Onze vaste sluitingsdagen zijn 1 januari, 24 december, 25 december en 31 december. We zijn ook jaarlijks gesloten voor onderhoud. De onderhoudsperiode vind je terug bij onze openingsuren.

Wat zijn de openingsuren tijdens feestdagen?

Op officiële feestdagen gelden de openingsuren van zondag. Check onze openingsuren via onze kalender op deze website.

Wanneer zijn de rustige momenten in het sportbad?

Vooral op schooldagen is het rustig. In de vakanties is het vaak drukker, met soms zeer drukke dagen in de wintervakanties. De weersomstandigheden spelen hierbij een zeer grote rol. Doorgaans is het op regendagen iets rustiger vanaf 17u00.

Kom je tijdens de schoolperiode graag baantjes zwemmen in ons sportbad? Kies hier jouw gepast moment. Meer informatie over wedstrijden en evenementen vind je hier.


Faciliteiten
Is de parking betalend?
 • Er is parkeerruimte voorzien op de site van Kortrijk Weide. Minder dan 1 uur parkeren volstaat voor jouw doelgerichte training op het BIOCIRCUIT en is volledig gratis (klik hier voor tarieven).

 • Goedkoop langer parkeren op 100 meter wandelafstand kan op parking haven in de Botenkopersstraat (Klik hier voor tarieven).
 • Gratis parkeren kan op de P+B Wembley in de Moorseelsestraat 144 (850 meter wandelen naar het zwembad).
Regels en voorschriften
Intern reglement

Het intern reglement kan je hier raadplegen.

Wat zijn de zwemkledijvoorschriften?

Het sportbad en subtropisch zwembad zijn enkel toegankelijk in zwemkledij. 

Bikini, badpak, zwemshorten tot boven de knie en aanpassende zwembroek zijn toegelaten. Zwemshorten op of onder de knie zijn net zoals t-shirts, kleedjes en rokjes verboden. Ondergoed wordt niet aanvaard, ook niet onder de zwemkledij. Burkini's en hoofdeksels worden ook niet toegelaten. Het dragen van een badmuts daarentegen kunnen we alleen maar motiveren.

We vragen ook om alleen maar zwemkledij vervaardigd uit badstof te dragen. 

Sauna- en hamambezoek

De sauna en hamam zijn enkel toegankelijk vanaf 16 jaar en de sessie heeft een maximum duur van 15 minuten aaneensluitend. Gelieve een extra handdoek mee te brengen voor een bezoek aan de sauna.

Sportbad
Kunnen we altijd baantjes zwemmen?

Ons sportbad is doorlopend open en er zijn steeds minimum 2 banen van 25 m vrij om baantjes te trekken.

Hoe lang mag ik zwemmen?

Met een optie "zwemmen en wellness" bij je fitnessabonnement staat er geen tijdslimiet op je zwembeurt in het sportbad van LAGO CLUB in Kortrijk en Zwevegem. Je kan ook genieten van de wellnesszone in LAGO CLUB Zwevegem zo lang je wil. Tijdens schoolweken op weekdagen heb je ook toegang tot het subtropisch zwembad en de wellnesszone in LAGO Kortrijk Weide. Je kan zolang in het zwembad blijven als je wilt. Je dient wel rekening te houden met het sluitingsuur.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies om goed te functioneren en om je een betere en persoonlijkere gebruikservaring te bieden. Lees meer
Nee, bedankt