FAQ

Maak je je op voor een workout in LAGO CLUB Kortrijk, maar zit je nog met een paar vragen?
Dan vind je je antwoord in dit overzicht met veelgestelde vragen. Toch niet gevonden? Contacteer ons. 

Bereikbaarheid
Routebeschrijving - met de auto

LAGO CLUB fitness bevindt zich in het complex van het subtropisch zwembad LAGO Kortrijk Weide op dit adres: Nelson Mandelaplein 19, Kortrijk. Indien uw GPS dit adres niet herkent, kan je Burgemeester Lambrechtlaan (eventueel rondpunt Blekerstraat) ingeven. 

  • Betalende parking Kortrijk Weide: Het eerste uur parkeer je gratis. Binnen het eerste uur gratis kan je gemakkelijk jouw training van 35 minuten afronden op het BIOCIRCUIT of personen brengen en terug ophalen. Wens je op deze parking langer te parkeren, klik dan hier voor een overzicht van alle parkeertarieven.Om binnen te rijden, voer je steeds jouw bankkaart (Maestro, Visa of Mastercard) in aan de inritzuil. Bij het buitenrijden volstaat het dezelfde bankkaart terug aan de uitritzuil in te voeren. Het systeem berekent de juiste kostprijs en jouw parkeerbeurt is betaald. De zone rondom Parking Kortrijk Weide is enkel toegankelijk voor vergunninghouders. Controle hierop gebeurt automatisch met behulp van camera's met kentekenherkenning. Oprijden zonder vergunning heeft een GAS-boete van 58 euro tot gevolg.
  • Gratis parking P+B Wembley: Gratis parkeren kan in de Moorseelsestraat 144 (950 meter wandelen naar LAGO CLUB Kortrijk). Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtsbijzijnde afstapplaats is dan 'De Appel'.
Routebeschrijving - met de trein

Het station van Kortrijk ligt op 850 meter van de fitness. Voor alle mogelijke treinverbindingen, klik op volgende link: www.b-rail.be.

Routebeschrijving - met de bus

Neem aan het station lijn 4-6-40-42-52-53-60-61-62, stap af aan de Halte Kortrijk De Appel. Stap 300 meter tot aan het zwembad. Meer info op deze link.

Routebeschrijving - te voet of met de fiets

Met deze fiets routeplanner kan je je fietstocht tot bij ons in kaart brengen.

Omgevingswerken station

Er komt een nieuw trein- en busstation gekoppeld aan de opwaardering van de hele stationsbuurt. Sinds september 2019 wordt in de omgeving van kruispunt De Appel, de Zandstraat en het Conservatoriumplein gewerkt aan de bouw van een fiets- en bustunnel, een autotunnel, een ondergrondse parking en de aanleg een nieuw plein. 

De parking opende in oktober. Op 15 december 2023 was de autotunnel aan de beurt. Dit betekent dat de tunnel aan De Appel weer geopend is.

Via deze link vind je alle info met betrekking tot het stationsproject.

Openingsuren en rustige momenten
Hebben jullie een sluitingsdag?

Onze vaste sluitingsdagen zijn 1 januari, 24 december, 25 december en 31 december. We zijn ook jaarlijks gesloten voor onderhoud. De onderhoudsperiode vind je terug bij onze openingsuren.

Wat zijn de openingsuren tijdens feestdagen?

Op officiële feestdagen gelden de openingsuren van zondag. Check onze openingsuren via onze kalender op deze website.

Wanneer zijn de rustige momenten in het sportbad?

Vooral op schooldagen is het rustig. In de vakanties is het vaak drukker, met soms zeer drukke dagen in de wintervakanties. De weersomstandigheden spelen hierbij een zeer grote rol. Doorgaans is het op regendagen iets rustiger vanaf 17u00.

Kom je tijdens de schoolperiode graag baantjes zwemmen in ons sportbad? Kies hier jouw gepast moment. Meer informatie over wedstrijden en evenementen vind je hier.

Faciliteiten
Is de parking betalend?
  • Er is parkeerruimte voorzien op de site van Kortrijk Weide. Minder dan 1 uur parkeren volstaat voor jouw doelgerichte training op het BIOCIRCUIT en is volledig gratis.

  • Gratis parkeren kan op de P+B Wembley in de Moorseelsestraat 144 (850 meter wandelen naar het zwembad).
Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden kun je hier raadplegen. 

Regels en voorschriften
Intern reglement

Het intern reglement kan je hier raadplegen.

Sauna- en hamambezoek

De sauna en hamam zijn enkel toegankelijk vanaf 16 jaar en de sessie heeft een maximum duur van 15 minuten aaneensluitend. Gelieve een extra handdoek mee te brengen voor een bezoek aan de sauna.

Sportbad
Kunnen we altijd baantjes zwemmen?

Ons sportbad is doorlopend open en er zijn steeds minimum 2 banen van 25 m vrij om baantjes te trekken.

Hoe lang mag ik zwemmen?

Met een optie "zwemmen en wellness" bij je fitnessabonnement staat er geen tijdslimiet op je zwembeurt in het sportbad van LAGO CLUB in Kortrijk en Zwevegem. Je kan ook genieten van de wellnesszone in LAGO CLUB Zwevegem zo lang je wil. Tijdens schoolweken op weekdagen heb je ook toegang tot het subtropisch zwembad en de wellnesszone in LAGO Kortrijk Weide. Je kan zolang in het zwembad blijven als je wilt. Je dient wel rekening te houden met het sluitingsuur.

Klachten?
Heb je een opmerking of klacht?
  • Was je niet tevreden over je bezoek? Alvast onze excuses voor je onaangename ervaring.
    We hechten veel belang aan de feedback van onze klanten.  Gelieve je klacht door te geven via het klachtenportaal. Dit geeft ons de mogelijkheid om de kwaliteit van onze dienstverlening en ons aanbod te verbeteren.
    We behandelen deze zo snel mogelijk.

Klachtenplatform

  • Voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting kan je bovendien beroep doen op het Online Dispute Resolution platform van de Europese Unie via deze link: http://ec.europa.eu/odr